Riskutbildning del 2 Bil – Halkkörning

Den praktiska delen i riskutbildning för B-körkort.

Hur halt underlag påverkar din körning och hur du undviker riskfyllda situationer.

Priser och bokning

BOKA

Utbildningen tar ca 3 timmar och kostar 1950 SEK.


När kan man boka?

I praktiken kan du boka risktvåan när som helst under din pågående körkortsutbildning. Men för att kunna tillgodogöra dig utbildningen och få godkänt, är det viktigt att du har kommit så pass långt i din övningskörning, att du känner dig redo för uppkörning. Vi rekommenderar att du förlägger Risktvåan som det sista utbildningsmomentet i din körkortsutbildning.


Kan man bli underkänd?

Ja. Om utbildningsledaren upplever att du inte kan tillgodogöra dig utbildningen på grund av bristande kunskaper (eller att du inte deltar aktivt under utbildningens gång), så kan du bli underkänd.

Efter Halkbanan

Personalen på trafikövningsplatsen meddelar Transportstyrelsen när du klarat Riskutbildning del 2 (halkbanan).
Riskutbildning del 2 måste vara genomförd och giltig innan kunskapsprov och körprov för B-körkort genomförs.


Giltighetstid

De riskutbildningar som genomförs från den 1 april 2009 är giltiga i 5 år, men giltighetstiden upphör att gälla då körkortet utfärdas. Om ett körkort återkallats och ett nytt kunskaps- och körprov krävs för att körkort ska kunna utfärdas på nytt, krävs det även att körkortsaspiranten genomför en ny riskutbildning.

Tolkhjälp?

Vi erbjuder utbildning på svenska och engelska. Behöver du annan tolkhjälp måste du fixa det själv! Uppge vid bokning att tolk medföljer så att vi reserverar en extra plats i bilen.

Varför skall man köra halkbana ?

Avsikten med utbildningen på halkbanan är i första hand att skapa riskmedvetenhet. Efter genomgången utbildning skall man ha fått ökad förståelse för hur viktigt det är att undvika risker och inse hur lätt det är att överskatta sin egen körfömåga.


Vårt mål är att alla som åker härifrån efter halkutbildning skall ha upplevt

Oavsett om man kommer till halkbanan med en trafikskola eller beställer en tid direkt av oss som privatist är utbildningen densamma och all utbildning sker med Trafikövningsplatsens fordon.


 

Ytterligare frågor?

halkbana@lms.se alt telefon 013-362690

Adress

Trafikövningsplatsen

Linköpings Motorstadion
Sviestad 1
585 93 LINKÖPING


Hitta hit

LAT 58.395460
LONG 15.720527