LMS NYTT April 2013
Ansvarig utgivare: Andreas Berg
Isabell Anderberg årets LMSare 2012
Vi gratulerar Isabell till titeln.

I konkurrens med alla aktiva inom LMS samtliga sektioner blev Isabell Anderberg utsedd till årets LMSare. Priset delades ut vid LMS årsmöte 27 mars
Styrelsens motivering:
För fina tävlingsframgångar i karting under tävlingsåret 2012 i klassen F-Yamaha. Isabell tog hem segern i MKRserien som består av 8 deltävlingar, bronsplats vid SM 2012 samt guld i Sverigecupen 2012.
 
Klubbmästare 2012
Enduro - Hanna Berzelius och Julia Österberg
Karting Milton Tuti, Daniel Blixt
Radiostyrd Bilsport - Jens Olsson
Rally - Fredrik Levstad
Roadracing - Aurore Milton-junior Jörgen Andersson-senior
Motocross - (serie div1) Lukas Kahrle, Kasper Nilsson, Timmy Wernerssnon, Jonathan Lundqvist, Björn Bergman, Hampus Falk
Banracing Johannes Landqvist, Christian Landqvist Christer Landqvist
Tack Kjell -
välkommen Torbjörn
LMS vill rikta ett stort TACK till Kjell för dina år som ordförande i klubben. Du har varit en stor tillgång och tillfört nytänkande och modernisering i klubbarbetet. Vi kommer sakna dina powerpointpresentationer och bildspel och hoppas få se dig på träningsbanorna här ute framöver.
Vi vill samtidigt passa på att VÄLKOMNA Torbjörn Pettersson som tagit klivet från vice ordförande till ordförande och önskar honom LYCKA TILL med utvecklingen av klubben.
Elektroniskt
LMS NYTT
Vi lanserar nu ett elektroniskt nyhetsbrev där vi ska försöka berätta lite vad som händer på motorstadion och delge er lite sektionsnyheter. Vårt mål är att det ska skapa ett intresse över sektionerna och att ni som medlemmar ska få ta del av nyheter och information.

Web- el pressansvariga i varje sektion ombeds lämna in material senast den 15e varje månad.
Hjälp oss sprida informationen och be medlemmarna lägga upp sina e-postadresser på lms.se
Personalen på Motorstadion

Det här är vi som sköter och servar anläggningen.
Bakre raden fr v: Annika Mojanis, Olle Malmqvist, Karin Tudegård och Shlimon Shlimon
Främre raden fr v: Andreas Berg, Classe Eriksson och Göran Lundgren
Ny verksamhetschef
Andreas Berg heter jag som fått detta hedrande uppdrag.
Min historia på Linköpings Motorstadion började för exakt 30 år sedan. Som 8-åring började jag köra gokart och som 10-åring gjorde jag min första tävlingsstart här ute på motorstadion. Därefter följdes många år av gokarttävlingar och senare även som tävlande i svenska landslaget. Jag har gjort ett antal tävlingar på internationell nivå och jag har haft förmånen att få tävla med många kända namn som ex Montoya och Kimi Räikkönen.
När jag slutade som 17-åring blev det mycket sommarjobb på hyrkarten som då drevs på hobbynivå av min dåvarande mentor Patrik Eriksson. Han var en riktig eldsjäl på anläggningen. När Patrik senare inte hade tiden så drev jag vidare verksamheten. Jag har även under många år varit delaktig som funktionär på de flesta tävlingar och arrangemang som körts under åren. Jag ser fram emot och vara med och utveckla föreningen och anläggningen framöver.
Ny hemsida - lms.se
Inom närmsta veckan lanserar vi LMS nya hemsida. Den bygger på en egen startsida med tre olika plattformar där man kan välja Halkbanan, Medlemmar/Sektioner eller Event/Evenemang. Tanken är sedan att sektionssidorna under året ska övergå till IdrottOnlinesidor.
Vi ser stora fördelar med det för framtiden. Dels hanteringen för kansliet men även för dig som medlem. Du kan skapa din egen profil och administrera olika saker som medlemsavgifter, tävlingsanmälningar, licenshantering för att nämna något.
Utöver det får alla sektioner samma profil på sina sidor vilket vi tycker är en ansiktslyftning för klubben som helhet.
Rallysektionen informerar
Den 19:e januari försökte rallysektionen att arrangera Rally Järnlunden tillsammans med Östergyllen Rally Club. Fem fina sträckor och mycket snö på vägarna men när anmälningtiden var slut var det endast 24 förare som hade anmält sig. Det blev för få anmälda och det hade behövts ca 50 stycken för att tävlingen skulle gå runt ekonomiskt. På motorstadion finns en ledig tävlingsdag den 20:e oktober. Vi undersöker nu möjligheten att arrangera en enklare tävling på detta datum. Finns inte den möjligheten kommer vi jobba vidare på att arrangera tävlingen i januari 2014.
 
Snart är det vår och den 1:a maj arrangerar vi den 39:e Sviestadträffen på Motorstadion och då hoppas vi på flera anmälda. Under våren kommer rallysektionen att hjälpa till med funktionärer på Skänningeknixen den 20:e april och ÅMK Stefans Minne den 8:e juni.

Vi vill även göra reklam för träningen på motorstadion med rallybilar och folkracebilar följande torsdagskvällar: 25 april, 23 maj (ej asfaltsträning) och 13 juni
Radiostyrd Bilsport informerar
Så fort snön har smält bort bygger vi färdigt hoppen på banan. Därefter är det träning på torsdagar mellan 16-20.
Ni når oss på forumet rsb.se under Norrköping/Linköping. Ni kan också kontakta vår ordförande Morgan Nilsson på morgan@lysator.liu.se alt 0706-375562
Linköping MS årets arrangör
LMS tog storslam i fighten om årets arrangör. Tämligen överlägset blev man av förarna utsedd till årets arrangör både i stora SM samt i USM. Utmärkelsen till årets arrangör kommer delas ut vid SMpremiären i Östersund.
Årets arrangör SM
1:a Linköping MS 23,71%  2:a Fältjägarna EF 20,61%  3:a Göta MS 19.06%

Årets arrangör USM
1:a Linköping MS 23,64%   2:a Fjugesta MS 17,22%  3:a Fältjägarna EF 16,63%


  
andreas.berg@lms.se