LMS-Nytt Maj 2013
BARNENS DAG 25- 26 MAJ KL 10-16
Stor barn- och familjefest på Motorstadion
Utställningar - Förevisningar - Aktiviteter
Tivoli, hoppborg, utställningar, klättervägg, clowner, ansiktsmålning, segelflygplan, Räddningstjänsten, Polisen, dansuppvisningar, helikoptrar, gratis glass till barnen och mycket mera
Flyguppvisning kl 14 på lördagen
Gratis buss med Östgötatrafiken - Trädgårdstorget - Sviestad
LMS samtliga sektioner visar upp sig.
Detta är ett samarrangemang mellan LMS och Barncanserstiftelsen.
Då det förväntas ca 10.000 besökare dessa dagar och med fokus på barn
så är detta ett suveränt tillfälle att marknasföra LMS och ungdomsverksamheten. vi har skrivit till respektive sektions orförande om att man ska deltaga på tränings tiderna sammt ha några som ställer ut fordonoch pratar och marknadför just sin sektion.
ENDURO - JORDSPRÄTTETRÄFFEN 9 MAJ 2013
genomfördes i strålande solsken med ca 450 startande förare.
GRATTIS LINUS FASTH
Förutom klasseger i juniorklassen E1 vann Linus totalsegern i Jordsprätteträffen på tiden 54:38. Totaltvåa Jonas Karlsson, Göta MS. Trea Patrik Ståhl, Göta MS.
Hampus Falk, LMS, blev 3a i junior E1

GRATTIS HANNA BERZELIUS
I damklassen så var det Hanna Berzelius som tog hem 1a platsen i jordsprätten på totaltiden 1:08:38.
2a plats Martina Reimander på 1:08:57
3e plats Elinor Häll 1:14:10
ÖVRIGA LMS-RESULTAT JORDSPRÄTTETRÄFFEN
Damklassen:
6 Alexsandra Ringkvist

Junior E1:
25 Isac Josefson, 29 Anton Storm

Junior E2-3:
7 Linus Strömberg

Ungdom E0 12-16 år:
2 Edvin Hamnäs, 14 Wille Hultmark

Ungdom E1 13-16 år:
2 Alvin Hamnäs, 9 Dennis Hedman, 12 Rasmus Schelin, 15 Johannes Österberg, 17 Gustav Berzelius

Breddklassen:
12 Oskar Lindahl

Motion -35 år:
4 Robert Andersson, 13 Johan Larsson, 27 Claes Gustafsson, 34 David Dufvenmark, 35 Richard Waha, 37 Jimmy Stridh, 43 Mats Ljungeskog,
60 Jonas Arding, 64 Hans Johansson, 69 Jonas Persson, 77 David Thorman, 90 Dennis Amberin, 91 Daniel Sandberg, 101 Hampus Rosén,
113 Joakim Sandqvist

Motion 36-45 år:
16 Magnus Karlander, 58 Richard Pettersson, 67 Marko Rintanen, 95 Anders Karlsson, 105 Andreas Carlsson

Motion 45-
47 Stefan Hultmark, 76 Tord Arding
ENDURO - SANDRACET
Segerparet Hampus Falk LMS och Anton Sandstedt Tibro vid Endurotävlingen Sandracet i Finspång. Tävlingen körs som tvåmannalag under tre timmar. Hampus o Anton körde starkt och vann med 3 minuter före andralaget i mål
RALLY - SVIESTADTRÄFFEN 1 MAJ
En applåd av sonen Leo fick pappa Joakim Längberg efter att vunnit den 39:e upplagan av Sviestadträffen.
Det blev folkfest på motorstadion den 1:a maj. Solen strålade på publik, funktionärer och tävlande.

För hemmaförarna gick det riktigt bra. Totalsegrade gjorde Joakim Längberg som dagen till ära hade tre olika kartläsare. Först varvet var det Rosmarie Lönn som fick en lektion i hur man behandlar en riktig rallybil.
På en andra plats totalt kom Johan Eklöf med Therese Ånell i högerstolen. Snabbaste 2 wd bil var Pelle Eriksson Vimmerby MS.

Klasseger blev det i Ekonomiklassen grupp E C-förare för Andreas Norström och Emma Fogelqvist, i samma klass komOlivia Sterneling och Emil Wretemark på en 12:e plats när de premiär körde sin nyförvärvade golf.

I klass original Elit blev det en 5:e plats för Levstad Fredrik ochThomas Tholander som för första gången kom till start med en VOC:are.
I klassen Original C & Grp N 0-1400 kom Rasmus Brask-Nilsen ochHampus Stenberg på en 11:e plats kom David Roos och Fredrik Gustafsson kom 12:e plats.I C förarklassen blev det en 6:e plats för Hans Andersson och Joakim Wiberg.
MOTOCROSS - MÄLARFRÄSEN
Tävlingen hade 175 startande, med flera bra LMS placeringar. Bland annat Tony Elf vinnare och Anton Fridh 3a i MX2U. Fina placeringar även i 125U 17 -  Sebbe Mårtensson 2:a Alex Brandow 8:a. I 65 cc Cevin Löwendahl 6:a och Kim Johansson 9:a. I 85 G Max Brandow 8:a
MX-OUTLET CUP 11 MAJ
Välkomna till crosstävlingen MX-outlet cup som går av stapeln lördagen 11 maj. Tävlingen startar kl 9.00 och beräknas sluta ca 17.30. Här förväntar vi oss täta och spännande heat. Fri entré.
RACING - LÅNGLOPP LÖRDAGEN 11 MAJ
Välkomna till MSLS - Mellansvenska Långloppsserien - som kör andra deltävlingen i banracing 11 maj.
Det är ett 8 timmars långlopp med ca 30 startande bilar med start kl 9.00

Vi lyckönskar speciellt LMS-teamen!
TACK TILL ALLA FUNKTIONÄRER
LMS vill verkligen tacka er funktionärer och ideellt arbetande som genomför och jobbar med tävlingarna. Utan er går det faktiskt inte att genomföra tävlingar.
NYA HEMSIDAN I DRIFT
lms.se har fått en rejäl och välbehövlig ansiktslyftning. Uppbyggnaden bygger på tre plattformar. En för trafikövningsplatsen/halkbanan där vi satsar på onlinebokning inom kort. En för sektioner/medlemmar där vi vill nå nya och gamla medlemmar med matnyttig information. En tredje för våra event och evenemang som LMS erbjuder.

Vi har i dagarna lämnat gamla medlemsregistret och övergått helt till IdrottOnline. Där hoppas vi på en effektivisering av bland annat medlemskorts- och avgiftshanteringen. Bidragsansökningar och aktivitetskort ska också kunna skötas via systemet och för ledarna via telefonen.
Bilsportsförbundet har accepterat kravet från Riksidrottsförbundet om att använda IdrottOnline. Tanken är att BilsportOnline och IdrottOnline ska kommunicera med varandra på samma sätt som SVEMO och IO gör idag.
I IdrottOnline får alla medlemmar en egen sida att logga in på och uppdatera sina profiler. Licenshanteringen kommer också till viss del att gå där igenom.
MEDLEMS- & TRÄNINGSKORT 2013
Alla medlems- och träningskort för 2013 ska vara skickade. Har du inte fått något och vet med dig att du betalat. Kontakta kansliet, gärna med betalningsdatum, 013-362690
Sök upp Linköpings Trafikövningsplats på facebook. Gilla och dela sidan och du har möjlighet att vinna ett presentkort på riskutbildningen 2B - halkbanan. Värde 1800 kronor. En perfekt present till dig själv, släktingen, studenten, vännen eller någon annan som går i körkortstankar.
Missade ni första numret av LMS-nytt finns det att läsa här


  
andreas.berg@lms.se