LMS NYHETER

2017-06-19

Affes minnesord

  

  Minnesord Alf Löfquist

 

Ett smärtsamt besked nådde oss i lördags att Affe (Alf Löfquist) en av Sveriges största motorikoner lämnat oss. Affe har varit medlem i Linköpings Motorsällskap sedan 1950, alltså i 67 år. Affe hade ett varmt hjärta och ett gediget intresse för motorsport oavsett vilken gren det gällde. I unga år var han en aktiv tävlingsförare i 15 år och tävlade i Speedway, OT (dagens Enduro) och Trial. Sedemera var Affe ofta tävlingsledare eller speaker vid i stort sett alla förekommande tävlingsgrenar inom motorcykelsport. VM i Trial 1975 och 1985 hade aldrig blivit av om inte Affe varit engagerad i dessa tävlingar som gick i Linköpingstrakten. Under många år hade Affe förtroendeuppdrag inom olika motororganisationer och fick mottaga ett antal hedersutnämningar.

Efter många år som motorbefäl på T1 och sedan trafiklärare i Linköping blev Affe chef för halkbanan på Linköpings Motorstadion under åren 1979 till 1996. Det är många körkortselever som haft Affe som utbildningsledare vid Linköpings halkbana.

Efter pensioneringen har Affe tillbringat många dagar och timmar som funktionär m.m. vid olika arrangemang på Linköpings Motorstadion.

Linköpings Motorsällskap sörjer en god vän, hedersmedlem och en stor motorsportentusiast.

Linköpings Motorsällskap

Genom

Bo Ekenger. Lars Gerestad

Torbjörn Pettersson. Jonny Larsson


Nästa >>