Linköpings Motorsällskap  Vår historia

Linköpings MS historia

Linköpings MS historia återfinns i nostalginummer LMS:aren nr. 2 1995. Följ länken nedan. Redaktionskommittén som sammanställt denna historik (1925-1995) över LMS mångåriga verksamhet hoppas att Du kommer att finna en intressant och upplysande läsning. Vi har valt att i kortfattad form försöka skildra så mycket som möjligt av vad som hänt år för år från starten 1925 och fram till 1995. Som alla förstår kan vi bara få med de viktigaste händelserna och episoderna. Säkert tycker många att vi utelämnat, i deras tycke väsentliga saker. Det är möjligen så och i så fall får vi beklaga. Meningen med detta dokument är dock att Du skall få en uppfattning om verk­samhetens utveckling och vår historia. Vill Du veta mer, uppmanar vi dig att söka detaljerna i handlingar som finns i LMS arkiv. Vi hoppas att Du skall få en bra inblick i vår 70-åriga tillvaro.

Framgångar som värmer...

Varje år sedan 1913 (med undantag för världskrigen), normalt i september eller oktober, arrangeras Six Days Enduro. Fram till 1980 hette tävlingen International Six Days Trial. Arrangörsland bestäms av FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme). I Sverige tillser SVEMO uttagningen av Landslag (sport) till lag-VM. Landslagen består av World Trophy (WT), Junior World Trophylag (JWT) och Women's World Trophy (WWT). SVEMOdistrikten kan sedan nominera förare till 1-4 klubblag, Club Team Award (CTA), med 3 förare i varje lag.

Rallysektionens historia

På rallysektionens hemsidor finns mycket historisk läsning att ta del av. Du finner information ända sedan 1940-talet. Följ länken nedan. Det mesta av rallyhistorian kommer naturligtvis att handla om personer som har varit aktiva inom Linköpings Motorsällskap. SMK-Linköping eller Linköpings Motorklubb som gick ihop till LMS år 1950. Vilka tävlingar som har arrangerats, resultat, bilder mm. mm.

Roadracingsektionens historia

På roadracingsektionens hemsidor finns mycket historisk läsning att ta del av kring motorcykelsport. Du finner information ända sedan 1925. Följ länken nedan. På Roadracings hemsida finns ett sammandrag av LMS historia med betoning på motorcykelsport och då speciellt Hastighet Landsväg (HL) eller roadracing som det heter nuförtiden. Observera att roadracingbanan byggdes först 1967 så fram till dess är det andra mc-sporter som har stått i fokus för LMS.

Följ oss i sociala medier!